OLIMPIJSKI KOMPLEKS ZETRA je smješten na zemljištu oblika trokuta omeđenog sa Sjevera stadionom Koševo, Istoka pomoćnim nogometnim igralištima i grobljem Sv. Josipa, a Zapada Ulicom Ali- Pašina. Prostire se na prostoru od preko sedam hektara. Vlasnik kompleksa je tvrtka ZOI'84 –OCS Sarajevo (Upisano u zemljišnoknjižnom uredu Suda u Sarajevu), koja je pravni sljedbenik Organizacijskog komiteta XIV Zimskih olimpijskih igara.
Kompleks je projektiran još 1978 godine kao višenamjenski kompleks. Projektiranje je povjereno Institutu za arhitekturu i urbanizam iz Sarajeva, a projektanti su sarajevski arhitekti Prof. dr. Dušan Đapa i Lidumil Alikalfic. Dobivanjem XIV Zimskih olimpijskih igara je uvjetovalo izvjesne izmjene u projektu, kao i odustajanje od građenja određenih objekata.
U okviru kompleksa su slijedeci objekti:
1. Olimpijska dvorana
2. Stadion za brzo klizanje
3. Energana
4. Aneks Olimpijske dvorane
5. Gradska toplana
6. Parkinzi i servisna prometnica
7. Parkovi i zelene površine


Izgradnja objekata je počela u VI. Mjesecu 1981. godine (kamen temeljac položen 26. VI. 1981.), a svečano otvaranje je bilo 14. XII. 1982. godine, kada je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta g-din Juan Antonio Samaranch otvorio Olimpijsku dvoranu Svjetskim prvenstvom juniora u umjetničkom klizanju. Stadion za brzo klizanje je otvoren u III. mjesecu 1983. godine (prvo zaleđivanje leda je bilo u XI. Mjesecu 1982. godine) Zbog potreba većih prostora za MOK i operativnu jedinicu izvršeno je dograđivanje aneksa s prostorima kuglane VIII– XII. mjesec 1983. godine.
Olimpijska dvorana je više-etažni objekt. U prizemlju su smještene garderobe s mokrim
čvorovima, male dvorane (3), strelište, kuglana, fitnes centar, plesna dvorana, mokri čvorovi za publiku, skladište za potrebe dvorane, te holovi i hodnici za okupljanje sportaša. U suterenu je prostor velike dvorane (105 * 100 m) s borilištem velicine 100 * 60m, odnosno montažno-demontažnom ledenom plohom 30 * 60 m. Također su tu ulazi za posjetitelje (šest), kao i galerijski prostori malih dvorana. Na katu na zapadu dvorane je hol publike sa šankom. Uz dvoranu je aneks gdje je smještena uprava objekta, olimpijski komitet BiH, olimpijski muzej, salon, kuglana.Stadion brzog klizanja je objekt duljine 200 i širine 90 m sa stazom za klizanje duljine 400 m i širine 12 m, šest tenis igrališta. Ispod stadiona je skladište površine 16.000 qm.