OLIMPIJSKI KOMPLEKS ZETRA je smješten na zemljištu oblika trokuta omeđenog sa Sjevera stadionom Koševo, Istoka pomoćnim nogometnim igralištima i grobljem Sv. Josipa, a Zapada Ulicom Ali- Pašina. Prostire se na prostoru od preko sedam hektara. Vlasnik kompleksa je tvrtka ZOI'84 –OCS Sarajevo (Upisano u zemljišnoknjižnom uredu Suda u Sarajevu), koja je pravni sljedbenik Organizacijskog komiteta XIV Zimskih olimpijskih igara.
Kompleks je projektiran još 1978 godine kao višenamjenski kompleks. Projektiranje je povjereno Institutu za arhitekturu i urbanizam iz Sarajeva, a projektanti su sarajevski arhitekti Prof. dr. Dušan Đapa i Lidumil Alikalfic. Dobivanjem XIV Zimskih olimpijskih igara je uvjetovalo izvjesne izmjene u projektu, kao i odustajanje od građenja određenih objekata.ZETRA u vrijeme održavanja ZOI'84
U Olimpijskom kompleksu Zetra je održano preko 50% programa satnice XIV Zimskih
olimpijskih igara. U njenim prostorima je održano natjecanje u:
1. Umjetničkom klizanju
2. Brzom klizanju
3. Hokeju na ledu
4. Ceremonija zatvaranje Igara
Organizacija prostora u vrijeme održavanja ZOI'84 je bila takva da je osiguravala autonomiju, odnosno neometan rad raznih sudionika u organizaciji Igara. Sportašima su bili na raspolaganju prostori u prizemlju i to:
Zajednicki prostori za sva tri sporta:
1. Ambulanta
2. Prostorija za doping kontrolu
3. Hol sportaša
4. informativni pultovi
Hokej na ledu:
1. šest stalnih momčadskih garderoba za potrebe hokeja na ledu (svaka je garderoba imala svoj mokri cvor – tuševi i wc, posebnu prostoriju za sušenje opreme opremljenu snažnim kaloriferom, u prostoriji je bio potrebni mobilijar, klupe, maserski stol, tabla sa skicom igrališta, šoška za odlaganje palica).
2. jedna operativna svlačionica s mokrim čvorom za potrebe hokeja
3. jedna operativna svlačionica bez vlastitog mokrog čvora
4. Prostorija Rukovodstva i sekretarijata natjecanja
5. Salon Međunarodne hokejaške federacije
6. Prostori servisa
7. Prostori tehnicke službe