Web Dizajn

Web Dizajn je zanimanje koje je danas, slobodno možemo reći, jedno od najtraženijih. Ne postoji kompanija danas koja ne posjeduje web stranicu. Na ovom smjeru u našoj školi učenici stiču osnovna znanja o HTML-u, PHP-u kao i o Dreamweaver-u, Flash-u, Photoshop-u, Web Expression-u i drugim programima i programskim jezicima potrebnim za kvalitetno kreiranje jedne web stranice.
Učenici na ovom smjeru ispoljavaju svoje ideje i zatim ih realizuju kroz web stranice. Praktična nastava na ovom smjeru učenicima pruža enormne mogućnosti i otkriva im jedinstven svijet web dizajniranja.

Programi

Adobe Photoshop je softver namijenjenza rastersko obrađivanje digitalnih fotografija. Trenutno je vodeći grafički alat i namijenjen je za korištenje na Microsoft Windows i Apple operativnim sistemima. Kompanija zaslužna za Photoshop se zove Adobe Systems.

Adobe Dreamweaver (prije poznat kao Macromedia Dreamweaver) je profesionalni softver za izmjenu ili kreiranje web stranica, kojega je u prvoj inačici razvila tvrtka Macromedia, Inc. Tu je tvrtku poslije otkupio Adobe Systems, Inc. te je danas jedan od najpopularnijih alata za uređivanje i kreiranje web stranica.

Microsoft Frontpage 2003 sastavni je dio Microsoft Office 2003 paketa. Ova programska aplikacija bazirana je na grafičkom komandnom sučelju kao i većina programa iz MS Office paketa.Frontpage je programska aplikacija pomoću koje možemo izraditi web stranicu a koji će umjesto nas generirati HTML kod.Dakle klikanjem na određene gumbe i podešavanjem određenih opcija u pozadini dokumenta koji radimo generira se HTML kod kojeg pretraživači ( browseri ) prepoznaju a samim time i prikazuju u svom sučelju.

  •