Šta je web dizajn?

Pružanje pravodobnih informacija i učinkovitih usluga korisnicima danas predstavlja sklop koji će Vaše poslovanje dovesti korak ispred konkurencije. Dobro zamišljene, kreirane i realizirane internet usluge, temeljene na internet stranicama, pružaju Vašem korisniku mogućnost da iskoristi Vaše poslovne potencijale i za sebe obavi poslove koji su mu potrebni u svakodnevnom životu i radu.

Web dizajn je proces koji kroz unaprijed definirane korake vodi prema izradi internet stranica. Prilikom planiranja i tijekom procesa web dizajna jako je važno poznavati potrebe i želje posjetitelja stranica, kako bi se mogla napraviti stranica prilagođena njima te zbog toga donijeti bolje rezultate. Web dizajn uključuje procese istraživanja, definiranja i strukturiranja sadržaja, izradu dizajna, programiranje, unos sadržaja te testiranje i objavu na internetu. U web dizajn je uključen niz standarda koji su većinom oblikovani i definirani od strane W3C konzorcija. Poštujući standarde i trendove osigurava se da su stranice dostupne širokom spektru korisnika.

Iako ne spada direktno u web dizajn, bitnu ulogu u svemu ima i online marketing i način na koji se stranice pojavljuju kao rezultat pretraživanja na tražilicama. Pravilna izgradnja weba i upravljanje omogućit će visoko pozicioniraje među rezultatima pretraživanja.