Kako postati web dizajner?

Posao web dizajnera obuhvata nekoliko oblasti i veoma često se od web dizajnera očekuje poznavanje internet marketinga, programiranja kao mnogih drugih kreativnih i tehničkih oblasti koje ulaze u okvir jednog web projekta.

Da biste izašli u susret svim ovim zatevima potrebno je uložiti mnogo truda i napora kako biste savladali sve tehnike i uskladili ih sa zahtevima klijenata.

Iako ne postoje zvanične obrazovne institucije iz oblasti web dizajna, dizajneri se edukuju alternativnim načinima, prisustvom i aktivnošću na stručnim forumima, blogovima i sl. Znanja stečena na ovaj način često pokrivaju mnoge oblasti, uz nedostatak sistematičnosti i razumevanje tehnika i postupaka. Online kursevi i škole ovog tipa podrazumevaju daleko veći stepen motivacije i samoorganizacije učenika, nego u realnim i kontrolisanim uslovima učenja.

Ukoliko se odlučite za neki vid neformalnog obrazovanja, važno je upoznati se sa planom i programom škole, pogledati ostvarene rezultate učenika koji su školu već završili, kao i stručnot predavača koji vode obuku.